11. november 2014

Vælg præcis den symaskinenål, der passer til det materiale, du skal sy i.

Bruger du den rigtige symaskine nål til dit projekt?

Når du skal i gang med syning af en  flagranke er det vigtigt at du vælger den rigtige symaskine nål. 
Her har jeg samlet lidt symaskine nåle information som du kan læse og bruge inden du skal igang med at sy din flagranke. 

Selv bruger jeg altid symakine nåle af mærket Schmetz som har lavet nåle siden 1851. Kvaliteten af disse nåle er rigtig god og det er vigtigt at bruge en ordentlig symaskinenål for at få et ordentligt resultat.

UNIVERSAL-NÅL
Denne nål bruges til alle vævede stoffer. Nålespidsens runding er udformet således, at nålen adskiller trådene i stoffet og går ned mel- lem 2 tråde, så stoffet ikke bliver beskadiget under syningen. Fås i tykkelserne: 60, 70, 80, 90, 100, ass.

STRÆK-NÅL
Nålen anvendes til strikkede og elastiske stoffer. Nr. 90 er samtidig velegnet til syning i tyndt skind. Nålen har et lille øje og rund spids. Fås i tykkelserne 75 og 90.

JEANS-NÅL
Anvendes til tætvævede stoffer, denim,markise- stof, skind og læder. Nålen er slank og spids, og nålespidsen er skarp, hvilket bevirker, at den let- tere går gennem stoffet. Fås i tykkelserne 90, 100, 110, ass.

QUILTING- / PATCHWORK-NÅL
Quilting nålen har forbedret overgang fra spids til skaft. Nålen er specielt fremstillet til syning af quilt og patchwork, sådan at du slipper for fejl- sting, og således at materialet ikke beskadiges. Fås i tykkelserne: 75 og 90.

BRODERI-NÅL
Anvendes til broderi, syet med lidt tykkere tråd, metaltråd o.lign. Nålespidsen er rund, for ikke at beskadige allerede syet broderi – og for at undgå fejlsting.
Kuglespids. Stort øje – stor rille. Forbedret bulkel = lille overgang mellem øje og bulkel.
Fås i tykkelse 75 og 90 samt ass.


MICROTEX-NÅL
Bruges til syning i microstoffer, som er meget fine, tynde og silkeagtige. Også velegnet til syning i silke. En slank spids (fejlfri) beskadiger ikke disse tætvævede stoffer.
Fås i tykkelserne; 60, 70, 80, 90, ass.

VING-NÅL
Benyttes til syning med hulsømseffekt, zig-zag, forstærket zig-zag, korssting eller dekorations- sting i fine, vævede stoffer. Nålens skaft har “vin- ger”, som krænger stoffets tråde til side. På den måde dannes der hul på de steder, hvor nålen er gået gennem stoffet. Fås kun i tykkelse 100.

TVILLING-NÅL
Benyttes til syning af parallelle stikninger og “bisser” samt til forskellige dekorationssømme med tråd i 2 farver.
3 standardnåle:
page4image5456
Måleafstand 2 - 2,5 mm Måleafstand 3 - 4,0 mm Måleafstand 6,0 mm
1 stretch-nål: Måleafstand 4,0 mm

1 jeans-nål: Måleafstand: 4,0 mm
Tykkelse: 80. Tykkelse: 90 Tykkelse 100
Tykkelse 75
page4image8736 page4image8896
Husk også altid at tjekke at symaskine nålens yderste spid ikke er knækket af. Det kan være meget svært at se så det er bedre at mærke efter på nålens spids.

Jeg håber du kan bruge disse informationer til at få det bedste sy resultat

Kh
Ann :-)
Symaskine i mærket Schmetz
Kvalitets symaskinenåle i mærket Schmetz - Vælg altid den rigtige nål til dit projekt så er du sikker på at opnå det bedste resultat.

#208